Kakaové bôby organic celé 100g

Kakaové bôby organic celé 100g

Hodnotenie produktu: 5/5 (1x)

Vaše hodnotenie:

Kakaové bôby

3,11 €

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: UNCARIA ČR

100 % čisté kakaové bôby ORGANIC v šupke, fermentované jedinečnou metódou, zachovávajúcou všetky cenné látky nevyhnutné pre správny metabolizmus. Môžu chrániť pred rýchlym stárnutím, napomôcť k odbúraniu stresu, prispievať k lepšej koncentrácii, dodávať energiu a lepšiu náladu.

Spôsob použitia: zrná možno olúpať a konzumovať priamo alebo pridávať do müsli, ovocných šalátov a iných jedál.

Obsah: Theobroma cacao- kakaové bôby v šupke, chrániace ich pred oxidáciou. Z čistej, divokej plantáže Organic. Skladujte v suchu a tme.

Producent: Rainforest Herbal Products SAC,Peru

Balenie a distribúcia: UNCARIA ČR s.r.o., Smetanova 3, 46601 Jablonec nad Nisou

Obsah: 100 g

Minimálna trvanlivosť do:09.2018

 

Informácie o produkte:

Cacao - Kakaovník                                                                                                                                               Theobroma cacao

Používa sa pri zdravotných problémoch:

Energia / Krvný obeh / Nervový systém / Nespavosť

KAKAO, POKRM BOHOV, A ZDROJ dobrej nálady

Zdá sa, že bez čokolády nie je možné žiť. Asi nepoznáte človeka, ktorý by aspoň raz neochutnal tú kráľovnú všetkých sladkostí alebo nevypil pohárik kakaa. Čokoláda a výrobky z nej sú neobyčajne populárne - kraľujú na trhoch celého sveta. Poznajú ich všetci - ale vedia ako sa získava a odkiaľ pochádza, tá na všetkých kontinentoch populárna pochúťka?

Kakao -Theobroma cacao - Kakaovník pravý - je zaujímavý, vždy zelený strom. Jeho listy dorastajú po celý rok. Kvety vyrastajú priamo na kmeni a hrubších konároch (v prírode je to riedky jav). Plody pokryté silnou šupkou pripomínajú ragbyovú loptu.
Strom plodí po celý rok, plody dozrievajú cca 5 mesiacov a mení farbu od zelenej, cez zlatú, pomarančovú až k červenej a purpurovej. Vnútri, v príjemne voňajúcej bielej dreni sa nachádza 20 - 60 oválnych, cca 3 cm semien, ktoré sú "pokrmom bohov" - ako o nich hovoria indiáni. Sú to cenné kakaové zrná, ktoré sú základom výroby kakaového masla, kakaovej hmoty, prášku a následne čokolády a kakaových nápojov.

Než k tomu ale dôjde, sypú sa dozreté plody na hromady, zakrývajú sa a na 4 až 7 dní sa ponechávajú pre-fermentovať. Po vybratí semien z dreni často nasleduje ďalšia fermentácia, ktorej cieľom je minimalizácia trpkej a horkej chuti. Zrná sa neskôr dôkladne sušia, najčastejšie na slnku, ktoré ich dokonale chráni pred plesňami. Tento prírodný organický proces zachováva čistotu výrobku a zároveň ho pripravuje na okamžitú spotrebu. Kakaové zrná sú chránené nejedlou, tenkou a tvrdou šupkou. Preto sa ľahko pražia a lúpu. Čisté zrná sa potom melú na pastu. Jej lisovaním sa získava svetlá, aromatická cenná hmota - kakaové maslo.
Hmota zvyšná po lisovaní, obsahujúca ešte vysoké percento kakaového masla, sa buď znovu lisuje a alebo melie na prášok, používaný na výrobu čokolády alebo populárneho nápoja - kakaa. Čím viac masla zostane v kakaovej hmote, tým je cennejší. Opakované lisovanie ju ochudobňuje o cenné látky.

Zrná kakaovníka boli od nepamäti veľmi cenené. Mayovia aj Aztékovia ich hodnotili viac ako zlato. Neskôr, keď sa sláva kakaa rozšírila po celom svete, vzala si ho pod lupu veda a začala odhaľovať tajomstvá jeho účinkov - biochemické zloženie. Zrná kakaovníka v sebe sústreďujú najdôležitejšie výživné zložky potrebné k zdravému metabolizmu, a sú aj na prednom mieste v obsahu a množstve minerálov. Obsiahnuté látky majú významný vplyv na psychický i fyzický stav človeka.
Je to najlepší, našim organizmom dobre vstrebateľný zdroj horčíka, železa, draslíka, chrómu a vápnika. Je aj jedným z najlepších dodávateľov mangánu, zinku a medi. Obsahuje vitamíny A, E aj vit. skupiny B a je aj jedným z najlepších zdrojov vitamínu C (v čokoláde ale už nie je obsiahnutý, ničia ho vysoké teploty v procese výroby). Surové kakao obsahuje tiež mastné kyseliny Omega-6 a aminokyseliny. Z nich je potrebné sa zmieniť o tryptofánu, ktorý zvyšuje produkciu serotonínu, látky zodpovednej za dobrú náladu a dávajúci pocit spokojnosti a šťastia. Kakao je teda veľmi účinnou zbraňou v boji so stresom a depresiou.

Mimo to chráni srdce, podporuje lepšie okysličenie krvi a krvný obeh, podporuje mozgovú činnosť, uvoľňuje svalstvo a zvyšuje jeho elasticitu. Preto tiež často siahame, aj podvedome, po čokoláde alebo kakaovom nápoji vo vypätých a stresových situáciách.
Obsahuje tiež neobvykle cenné flavonoidy a polyfenoly, ktoré chránia naše srdce a krvný obeh pred chorobami *. Keďže však majú horkú chuť, sú z čokolády a iných produktov obsahujúcich kakao odstránené. Obsahuje iba čisté, prírodné kakao.
Zo všetkých potravín obsahujú aj zrná kakaovníka najvyššiu koncentráciu ľahko vstrebateľných antioxidantov, ktoré sú schopné dostať sa k bunkám v priebehu pol hodiny. Chráni naše DNA pred poškodením, organizmus pred vírusmi, nádormi a inými chorobami a pred starnutím.
Obsahuje aj zložky tonizačné, revitalizačné, regeneračné a spomaľujúce procesy starnutia. Plnohodnotným zdrojom, všetkých týchto pre náš orgamismus potrebných zložiek, sú čisté, nespracované kakaové zrná, ev. zlisované do kakaovej hmoty alebo prášku z nej. Je veľmi dôležité konzumovať ich v týchto podobách, lebo len tak môžeme očakávať plný rozsah ich účikov. (Je dôležité si pripomenúť, že veľká časť populácie trpí nedostatkom horčíka a preto sú teda kakaové zrná najlepším spôsobom jeho doplnenia.)

NAJDÔLEŽITEJŠIE ÚČINKY KAKAA NA NÁŠ ORGANIZMUS:

Vyrovnáva nedostatok horčíka, železa a iných prvkov
Pomáha pri nespavosti
Zmierňuje predmenštruačné napätie
Dodáva energiu pri fyzickej aj psychickej námahe
Chráni pred srdcovými chorobami, má dobrý vplyv na kardiovaskulárny systém
Znižuje krvný tlak
Znižuje riziko cievnych sklerotických zmien
podporuje koncentráciu
Podporuje mozgovú činnosť starších osôb alebo v prípadoch poškodenia kognitívnych funkci

Informácie sú použité so súhlasom firmy Uncaria a obsiahnutý text aj fotky podliehajú duševnému vlastníctvu firmy.

Nový komentár

* (Povinné)

×
Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie