Uncaria Algarrobo Original Uncaria 250g

Uncaria Algarrobo Original Uncaria 250g

Hodnotenie produktu: 5/5 (2x)

Vaše hodnotenie:

Algarrobo náhrada kakaa vhodná na anémiu, alergie, dýchacie cesty , energiu, cholesterol, kašeľ, hnačka

4,46 €

5,66 € Zľava 1,20 €

Dostupnosť: Skladom

Výrobca: UNCARIA ČR

Algarrobo - peruánsky karob. Superpotravina. Plody stromu Algarrobo pripomínajú tvarom struky fazule, majú béžovú farbu a sú svetlejšie ako rastúce v Európe. Ich pomletím vzniká sladký prášok nazývaný Karob (Carob) alebo tiež Svätojánsky chlieb. V chuti pripomína sladké kakao. Je považovaný za zdravú náhradu čokolády. Jeho (u nás vzácnejšie) peruánska odroda má ľahký nádych škorice a je veľmi zaujímavej chuti. Je prirodzene sladký, bez kofeínu, má malé množstvo tuku a nespôsobuje alergiu.
Obsahuje cukry: glukózu, fruktózu a sacharózu, bielkoviny, pektíny a vlákninu. Obsah vlákniny a pektínu pomáha tráveniu. Ďalej obsahuje minerály, vitamíny, mikrolementy. Okrem iného je zdrojom vitamínu E - známeho ako vitamín mladosti a kyseliny gallovej - silného antioxidantu.
Je vhodný pre fajčiarov, podporuje vykašliavanie, po niekoľkých dňoch dochádza k intenzívnemu odchodu pľúcneho sekrétu.

Zloženie: Prášok z mletých plodov stromu Algarrobo. Miesto pôvodu je Peru. Zaručujeme vysokú kvalitu a čistotu.

Spôsob použitia: Prášok Algarrobo sa používa na prípravu nápojov a kokteilov, tiež ako sladidlo do kávy.
Pridáva sa do tort, cukroviniek, dezertov, pudingov, pri výrobe domácich čokolád a kakaových nápojov. Mnohými je Karob cenený viac ako kakao. Vďaka svojmu zloženiu je cenným zdrojom živín. Je určený pre všetkých, ale obzvlášť pre deti, rekonvalescentov, starších, vyčerpané osoby a pre športovcov. Môže byť konzumovaný aj v rámci diéty raw food (živé stravy), pretože jeho použitie v potravinách nevyžaduje tepelné spracovanie. Je využívaný ako náhrada kakaa, kávy a čokolády. Ďalšie možnosti použitia karobu záležia na Vašej fantázii. Dávame ho polovičnú dávku než kakaa.
U detí sa odporúča dennú spotrebu po malých dávkach zvyšovať až na max.15 g prášku denne. Karob je možné zmiešať napr. so strúhaným jablkom alebo iným ovocím, poprípade s mliečnym výrobkom.

Upozornenie: Nepodávajte deťom do 3 rokov. Nenahradzuje pestrú stravu. Skladujte v suchu mimo dosah detí.

Výrobca: UNCARIA ČR

Krajina pôvodu: Peru

Dátum spotreby: 30.09.2019

 

Informácie o produkte:

Algarrobo - Prosopis pallida

Algarrobo - peruánsky karobu                                                                          

Používa sa pri zdravotných problémoch:

Anémia / Alergie / Dýchacie cesty / Energia / Cholesterol / Kašeľ / Hnačka

Strom pochádzajúci z oblasti Stredozemného mora. Vzhľadom k možnostiam jeho rozsiahleho využitia je pestovaný aj v iných krajinách, vrátane Južnej Ameriky, predovšetkým v Peru. Je obzvlášť cenený, pretože môže byť využitý ako zdroj potravín, krmív, hnojív, dreva, palivového dreva, ako liečivá rastlina a konečne ako náhrada čokolády. Je všeobecne známy pod názvom Svätojánsky chlieb, či Chlieb svätého Jána. Jeho iné názvy sú: garroba, huaranca huarancu, táckach, thacco, algaroba, mesquite (na Havaji).

Algarrobo môže dosahovať výšky 8-20 metrov. Kmeň je nepravidelný, s trhlinami a hrčovitou kôrou šedohnedej farby, s priemerom 80 cm až 2 metre. Jeho pokrútené vetvy tvoria korunu v tvare dáždnika. Listy sú tmavozelené, lesklé.
Plody tvarom pripomínajú struky fazúľ a zvyčajne rastú vo zväzkoch o viac ako desiatich kusoch. Zrelé a suché struky peruánskeho Algarrobo majú béžovú farbu a sú svetlejšie ako tie pestované v Európe. Vnútri strukov sú vajcovité, sploštené semená. Z strukov a semien sa produkuje prášok nazývaný Karob (Carob) alebo Svätojánsky chlieb.

Každá časť stromu môže byť využitá. Rastúce stromy sú používané ako ploty - paravány, poskytujú tieň pre hospodárske zvieratá. Opadané lístie je lahôdkou pre ovce a kozy alebo sú využité ako organické hnojivo. Struky zo semenami aj bez nich sú používané ako krmivo hospodárskych zvierat, v ktorom zastupujú kukuricu a pšeničné otruby.
Drevo Algarrobo je veľmi tvrdé a je určené pre výstavbu vidieckych domov, výrobu dverí, stolov, parapetov, trámov a lavíc.

NUTRIČNÉ VLASTNOSTI

Karob v chuti pripomína sladké kakao. Je považovaný za zdravú náhradu čokolády. Je prirodzene sladký, bez kofeínu, má malé množstvo tuku a nespôsobuje alergiu. Používa sa na pečenie - podobne ako kakao dodáva pečivu tmavú farbu. Karob má veľmi nízky obsah tuku, obsahuje cukry: glukózu, fruktózu a sacharózu, bielkoviny, pektíny a vlákninu. Obsah vlákniny a pektínu pomáha tráveniu. Ďalej obsahuje minerály, vitamíny, mikrolementy. Okrem iného je zdrojom vitamínu E - známeho ako vitamín mladosti a kyseliny gallová - silného antioxidantu. Obsahuje triesloviny brániace množeniu baktérií v tele. Kyselina gálová má analgetické, antialergické, antibakteriálne, antivírusové a antiseptické účinky.
Karob je dokonalou náhradou kakaa. Nevyvoláva alergiu. Svätojánsky chlieb v prášku je prírodným sladidlom a je pre svoju podobnú chuť využívaný v potravinárskom priemysle ako náhrada čokolády. Mleté a pražené semená sú náhradou kávy, ale neobsahujú kofeín. Karob môžu teda konzumovať bez obáv aj osoby s vyšším krvným tlakom. Šťava lisovaná zo semien sa užíva ako sirup na konzerváciu zaváraného ovocia aj ako prísada pri výrobe alkoholických nápojov.

Prednosti konzumácie karobu, zdravotné účinky tejto superpotraviny:

Vlastnosti karobu boli skúmané okrem iného aj v nemeckom Inštitúte pre výskum živín v potravinách, kde vedci zistili, že jeho pravidelná konzumácia môže znížiť obsah tuku v krvi a urýchľuje jeho spaľovanie.
Pozitívny vplyv na náš obehový systém.
Znižuje hladinu cholesterolu v krvi a reguluje metabolizmus.
Zlepšuje trávenie a môže byť použitý pri gastro-črevných poruchách, refluxu a zápchach.

Používa sa pri liečbe hnačky u detí i dospelých - taníny v karobu nie sú rozpustné vo vode a neviažu sa na proteíny, ale viažu dobre toxíny, potláčajú rast baktérií.
Pre antialergické vlastnosti sa používa pri liečbe astmy a problémov spôsobených alergiami.
Je vhodný pre fajčiarov, podporuje vykašliavanie, po niekoľkých dňoch dochádza k intenzívnemu odchodu pľúcneho sekrétu. Podporuje prevenciu rakoviny pľúc.
Pomáha pri liečbe chrípky a kašľa, uľahčuje vykašliavanie.
Vďaka obsahu vápna a fosforu je využívaný pri liečbe osteoporózy, obsiahnuté železo pomáha pri chudokrvnosti a kyselina gálová podporuje liečbu detskej obrny.

Ako karob používať?

Mnohými je Karob cenený viac ako kakao. Jeho najpopulárnejšou formou je prášok, ktorý je na rozdiel od kakaa, o trochu svetlejší.
Vďaka svojmu zloženiu je cenným zdrojom živín. Je určený pre všetkých, ale obzvlášť pre deti, dojčiace ženy, rekonvalescentov po chorobách a operáciách, starších a vyčerpané a pre športovcov. Môže byť konzumovaný aj v rámci diéty raw food (živej stravy), pretože jeho použitie v potravinách nevyžaduje tepelné spracovanie.
Je využívaný ako náhrada kakaa, kávy a čokolády.
Prášok Karob sa používa v cukrárenskej výrobe, k príprave čajov, kávy, nápojov a kokteilov.
Pridáva sa do tort, cukroviniek, dezertov, pudingov, pri výrobe domácich čokolád a kakaových nápojov. Je však potrebné pamätať na to, že karobu dávame polovičnú dávku než kakaa.
Možno ho použiť aj na zahusťovanie. Je to vhodné pri prekyslení a refluxe.
U detí sa odporúča dennú spotrebu po malých dávkach zvyšovať až na max. 15 g prášku denne. Karob je možné zmiešať napr. zo strúhaným jablkom alebo iným ovocím, ev. s mliečnym výrobkom.

DODATOČNÉ INFORMÁCIE

Z karobu sa získava tiež karobová guma (známa tiež ako múčka svätojánskeho chleba), ktorá sa používa v potravinárskom priemysle ako emulgátor, stabilizátor, zahusťovadlo a je označovaný symbolom E410. Svoje uplatnenie nachádza aj v kozmetike, pri výrobe sirupov a dokonca papiera.

Informácie sú použité so súhlasom firmy Uncaria a obsiahnutý text aj fotky podliehajú duševnému vlastníctvu firmy.

Nový komentár

* (Povinné)

×

AKCIA

janneharmonyVýpredaj kozmetiky, bylinných krémov a výživových  doplnkov, za skvelé ceny.
Len do vypredania skladových zásob.

 

Náš e-shop sa mení na: Bytové doplnky, liečivé kamene a minerály.

 

 

 

 

Prihlásenie

Táto stránka používa cookies. Viac info