Spirulina Andina v prášku Organic 100g

Spirulina Andina v prášku Organic 100g

Hodnotenie produktu: 5/5 (3x)

Vaše hodnotenie:

Spirulina z Ánd má pozitívne detoxikačné a antioxidačné účinky, pomáha efektívne odbúravať nežiaduce toxické látky a nebezpečné voľné radikály

8,15 €

Dostupnosť: DODANIE DO 14 DNÍ

Výrobca: UNCARIA ČR

Mám otázku

Spirulina Andina
Zelené zlato inkov
Jedna z najlepších na svete, vďaka špeciálnej technológii pestovania v čistom prostredí údolia Ánd. Vhodný doplnok stravy pre všetkých, pre posilnenie organizmu, pre dobrý pocit každý deň. Spirulina je najkomplexnejší, výborne vstrebateľný zdroj potravy. Obsahuje zložky, ktoré pôsobia synergicky a môžu mať veľmi priaznivý vplyv na organizmus. Zaujíma predné miesto medzi doplnkami stravy a je stále vyhľadávanejším produktom.
Spôsob použitia: dospelí – 1 vrchovatú kávovú lyžičku prášku zmiešať s menším množstvom vody, rozmiešať, doliať vodou a vypiť. Deti jednu zarovnanú kávovú lyžičku. Pre zlepšenie chuti je dobré do vody pridať šťavu z citrónu.
Veľmi dobre chutí s rozmixovaným ovocím (banán, jablko, a pod.) a zároveň je výbornou presnidávkou.
Pre dosiahnutie čo najlepších účinkov spiruliny ju doporučujeme zaradiť do každodenného jedálnička.

Obsah: Spirulina pestovaná bez použitia pesticídov, v ekologickom prostredí Ánd, 100g

Upozornenie: Nenahradzuje pestrú stravu, uchovávajte na suchom a tmavom mieste v dobre uzavretom obale a mimo dosahu detí. Neprekračujte doporučené denné dávkovanie.

Výrobca: UNCARIA ČR

Krajina pôvodu: Peru

 

 

Informácie o produkte:

Spirulina Andina
Používa sa pri zdravotných problémoch:

Anémia / Alergie / Antioxidanty / Cukrovka / Depresia / Dýchacie cesty / Energia / Imunita / Infekcia / Kožné problemy / Krvný obeh / Mozog, podpora, prekrvenie / Nadváha / Nervový systém / Očistenie / Osteoporóza / Pamäť / Revitalizačný / Rakovina, nádorové ochorenia / Srdce / Trávenie, žalúdok, črevá / Posilnenie organizmu / Vysoký krvný tlak / Únavový syndróm, stres, vyčerpanie / Zrak - podpora
SPIRULINA Andino - SPIRULINA Z AND - ZELENÁ liečiteľka
Pevné zdravie má svoje korene v hodnotnej strave.

Dnes už je čím ďalej viac jasné, že značný počet chorôb a porúch zdravia - okrem iného cukrovka, anémia, vysoký cholesterol, nadváha a obezita, obehové choroby či rakovina - sú spôsobené vo veľkej miere výživou (alebo podvýživou - kedy pri plnom žalúdku chýbajú v organizme nevyhnutné výživové látky). Potravinárske výrobky sú stále chudobnejšie na živiny, stále viac znečistené a neraz aj so škodlivými účinkami na naše zdravie. A preto je veľmi dôležité zvoliť správne efektívne doplnky stravy, ktoré by mali byť súčasťou každodenného jedálnička a ktoré by nám zaručili zdravie, vitalitu a energiu.
Dokonalou pomocou sú zelené potraviny, ktoré by sa mali stať, podľa názoru výživových odborníkov, stálou súčasťou našej každodennej stravy. Medzi nimi jedno z popredných miest zaberá andská spirulina - Spirulina Andina.

SPIRULINA - ČO JE TO?

Spirulina (Spirulina platensis), je vo vode žijúca drobná mikroriasa (sinice), modrozelenej farby. Keď sledujeme pod mikroskopom jej štruktúru, vidíme, že mikroskopické vlákna sú stočené do maličkej špirálky, vďaka ktorej získala aj meno.
Prečo vlastne tento maličký organizmus budí tak veľký záujem vedcov a stal sa populárny vo svete?
Vedecké výskumy totiž ukázali, že z hľadiska výživy je Spirulina pre svoju nutričnú charakteristiku najbohatším mikroorganizmom na zemi. Je začiatkom pokrmového reťazca a jej výskyt sa datuje už pred tromi miliardami rokov.
S ohľadom na jej "magickú silu" tvorila súčasť jedálnička Mayov a Aztékov.
Čo Spirulina obsahuje, a čím je výnimočná? Pozrime sa, čo najviac zaujalo vedcov počas výskumu Spiruliny. Aké látky upútali ich pozornosť.

Žiadna iná zelená potravina nie je tak štedro naplnená tak vzácnymi fytonutrientami (rastlinné výživné látky), ktoré sa v nej nachádzajú, napr. Fykocyanín a sulfolipidy. Spirulina, okrem iných ľahko vstrebateľných živín, je úžasným zdrojom chlorofylu, betakaroténu, železa, vitamínu B12, enzýmov, vitamínov, minerálnych látok a vzácnych esenciálnych mastných kyselín GLA.
Veľmi vysoký obsah chlorofylu v Spiruline má výrazné čistiace a detoxikačné účinky. Pomáha z organizmu odstraňovať ťažké kovy, chemické toxíny a ďalšie jedovaté látky. Podporuje kožný metabolizmus, hojenie rán a vredov. Spoločne s fykocyanínom, železom, vitamínom B12 a kyselinou listovou výrazne podporujú zdravú krvotvorbu.

Ďalej obsahuje množstvo VITAMÍNOV:
A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, D, E, a K, betakarotén (PROVITA. A)
Vďaka bohatému obsahu vitamínov skupiny B, hlavne B12, je dôležitá pre správnu funkciu nervov, očí, pečene, pokožky.
KAROTENOIDY
Spirulina je najbohatším zdrojom beta karoténu, jeho koncentrácia je niekoľkonásobne vyššia ako v mrkve.
Spirulina obsahuje komplex niekoľkých karotenoidov bohatých na antioxidanty. Karotenoidy sú tvorené približne 50% karotény - alfa, beta a gama a 50% xantofylmi - zeaxantín, astaxantin a ďalšie. Hoci beta karotén je zo všetkých karotenoidov najznámejší, komplex rozličných karotenoidov je oveľa efektívnejší než obyčajný izolovaný syntetický beta karotén vo forme vitamínových prípravkov.
Minerálne látky:
Draslík, sodík, fosfor, horčík, vápnik, železo, mangán, zinok, meď, selenium
Spirulina je jedným z najbohatších zdrojov železa, ktoré má vplyv na tvorbu červených krviniek a hemoglobínu. Priaznivo pôsobí na transport kyslíka, znižuje únavu a pocit vyčerpania. Obsah železa v Spiruline je niekoľkonásobne vyšší ako v ostatných potravinách a jeho vstrebateľnosť je podstatne vyššia než u syntetických doplnkov železa.
Vápnik všeobecne vo výžive chýba, horčík uľahčuje absorpciu vápnika v Spiruline.
Chróm pomáha efektívne využiť glukózu a prispieva k zachovaniu normálneho metabolizmu.

Neesenciálne aminokyseliny:
Kyselina asparágová, kyselina glutamínová, alanín, arginín, cystín, prolín, serín, tyrozín

Esenciálne aminokyseliny
Spirulina obsahuje ako jeden z mála rastlinných zdrojov všetky esenciálne aminokyseliny (esenciálne - ľudské telo ich nedokáže syntetizovať, musia byť do organizmu dodávané s potravou),
Fenylalanín (nevyhnutný pre správnu činnosť nervovej sústavy), glycín, histidín, izoleucín, leucín, Lisin, metionín, treonín, tryptofán, valín.
Spirulina obahuje kyselinu gama-linolénovú (GLA) a kyselinu linolovú. GLA je v organizme dôležitá pre tvorbu telu prospešných prostaglandínov PGE. Kyselina linolová znižuje hladinu LDL cholesterolu v krvi.
Obsah všetkých základných aminokyselín a fykocyanín z nej robí komplexnú bielkovinu, vďaka čomu je vysoko prínosnou náhradou za proteínové prášky.
Na rozdiel od iných foriem proteínov (bielkovín), je Spirulina z 85-95% stráviteľná.
Vďaka množstvu bielkovín - má ich viac ako 50% - zaujíma popredné miesto, ako najviac na proteíny bohatá potravina v prírode.

Fykocyanín - zaujímavá látka
Spirulina obsahuje tiež aj tzv. Fykocyanín - modré alebo až modrofialové farbivo - fotosyntetický pigment, ktorý slúži na absorbciu a prenos slnečnej energie do reakčných centier - chlorofylu, vyskytujúce sa v telách mikroorganizmov. Vedecké analýzy ukázali jeho vysoké antioxidačné i protizápalové hodnoty. Fykocyanín má blahodárne účinky na obličkové ochorenia, znižuje množstvo toxických látok v obličkách a chráni obličky pred chemickými látkami, obsiahnutými napríklad v potravinách či liekoch. Fykocyanín tiež podporuje vznik a tvorbu kmeňových buniek v kostnej dreni, zvyšuje obranyschopnosť - stimuluje imunitný systém, má protinádorové účinky a prispieva k rýchlejšiemu hojeniu rán.

Ako môže pomáhať nášmu zdraviu a skvelej kondícii tá zelená liečiteľka - najjednoduchší organizmus planéty?

Je vhodná pre vegetariánov a pre ľudí všetkých vekových skupín, vrátane detí, tehotných a dojčiacich matiek, študentov, úradníkov, ťažko pracujúcich robotníkov, športovcov a seniorov nevynímajúc. Koncentrácia všetkých základných živín, z nej robí najviac kompletnú a zdraviu prospešnú potravinu pre zdravie ľudí i zvierat. Jej bohaté zloženie ju zaraďuje medzi tzv. Superfoods - super potraviny či greenfoods - zelené potraviny. Bunková stena Spiruliny je tvorená mäkkými mukopolysacharidmi, neobsahuje celulózu, čo umožňuje jej ľahkú stráviteľnosť a dobré vstrebávanie.

►plní funkciu nielen výživnú, doplňujúce potrebné zložky, ale tiež má pozitívne detoxikačné a
antioxidačné účinky - pomáha organizmus očistiť od účinkov vplyvu znečisteného životného prostredia
►Spirulina pomáha efektívne odbúravať nežiaduce toxické látky a hlavne nebezpečné voľné radikály, Púta ich na seba a prirodzenými cestami ich odvádza z tela preč
►dodává potrebné minerály, vitamíny a živiny
►zlepšuje črevnú mikroflóru
►pomáhá pri srdcových ochoreniach či poruchách metabolizmu
►podporuje imunitný systém a posilňuje obranyschopnosť organizmu
►je prevenciou mnohých ochorení a zlepšuje celkový stav organizmu
►pomáhá kontrolovať telesnú váhu
►podporuje krvotvorbu
►redukuje cholesterol
►snižuje vysoký krvný tlak
►pomáhá znižovať nadváhu
►pomáhá pri budovaní svalovej hmoty
►podporuje detoxikáciu obličiek
►chrání bunky pred radiáciou
►osvedčila sa tiež ako dokonalá výživa pri vysokej pracovnej záťaži a stresu
►pomáhá pri liečbe kožných ochorení
►pomáhá pri cukrovke
►dodává potrebné minerály, vitamíny a živiny
►pomáhá pri anémii
►pre svoje výrazné antivírusové účinky sa odporúča pri problémoch s oparmi a inými zápalovými prejavmi

Mimo to pomáha pri:

► artritíde (bolestiach a opuchoch kĺbov)
► stimulácii lymfatického systému a novotvorby krvných elementov
► znižovanie prejavov alergií
► kardiovaskulárnych ochoreniach
► znižovanie hladiny LDL cholesterolu (zatiaľ čo hladina HDL cholesterolu = žiaduceho cholesterolu a triglyceridov zostala nezmenená)
► redukciu hmotnosti
► astma - podávanie spiruliny napomáha zlepšiť funkciu pľúc
► zlepšenie videnia
► podpore rastu tkanív
► otravách arzénom a ťažkými kovmi
► Spirulina zvyšuje počet laktobacilov v črevách, poskytuje zvýšenú ochranu pred infekciami
► použitie v dermatologiii - zložky, ktoré obsahuje spirulina, spomaľujú proces starnutia a udržujú zdravú pokožku
► v stomatológii - pomáha pri liečbe zápalových ochoreniach v ústnej dutine.
► používa sa pri poškodení pečene
► používa sa pri liečbe rakoviny a je vhodná pri liečbe ožarovaním
► má antivírusové účinky - herpes vírusy (opary), osýpky, mumps, chrípka typu A
► používa sa pri liečbe nedostatku zinku

Dôvody prečo používať práve spirulinu pochádzajúcu z Ánd:

►Je pestovaná v ekologicky absolútne čistom horskom prostredí Ekvádorských And, vo výškach 2.800 m.n.m. Veľmi veľký vplyv na jej výživné hodnoty, a tym aj na najlepšiu kvalitu, má dĺžka pôsobenia slnečných lúčov.
►Získala vysoké postavenie na svetovom trhu ako najčistejšia a najkvalitnejšia. Je 100% prírodná, nie je geneticky modifikovaná (non-GMO) a pestovaná bez pesticídov.
►Už sám spôsob jej pestovania, ktorý plne zaručuje jej mikrobiálnu čistotu, z nej robí skutočnú perlu medzi Spirulinami.
►Skleníkový systém pestovania je navrhnutý tak, aby dostatok intenzívneho slnečného svitu, minimálne po dobu 12 hodín denne, jej umožnil optimálny rast, reprodukciu a najlepšie uskladnenie energie a živín.
►Vďaka nemu sa pomocou fotosyntézy stáva doslova akumulátorom slnečnej energie, ktorú my, unavení ľudia, toľko potrebujeme. Pôsobí ako dezinfekčné prostriedky, umožnujú zachovanie vysokej čistoty mikrobiologickej kultúry v bazénoch.
►Zaisťuje ju ochrana pred akýmkoľvek fyzickým znečistením zvonku a zabraňuje rastu nežiaducich mikroorganizmov.
►Pri pestovaní sa používa výhradne čistá podzemná voda z andských ľadovcov. Voda je pravidelne kontrolovaná nezávislým laboratóriom, ktoré overuje jej mikrobiologickú a fyzikálnu chemickú čistotu.
►Zpracovanie je veľmi šetrné, Spirulina prechádza najprv procesom mikrofiltrovania, potom sa umýva čistou vodou a vysuší pri nízkych teplotách (pre zachovanie enzýmov a ďalších prvkov citlivých na teplo) a potom rozdrobí na jemný prášok ktorý sa následne spracováva do rôznych balení bez umelých spojív, konzervantov a iných prímesí.
►Výrobca sa prezentuje vysokou etikou a zodpovednosťou, presne dodržiava podmienky a štandardy pestovania, vďaka čomu si Spirulina z Ánd už dlho drží pozície ako najčistejšia a najkvalitnejšia na svetových trhoch.

Ako užívať Spirulinu?

Spirulina je potravina a možno ju konzumovať v akomkoľvek množstve.

Spirulinu je možné užívať naraz alebo rozdeliť na menšie dávky s jedlom alebo medzi jedlami.
Deti: 1 plná lyžička denne

Dospelí: 1 - 3 polievkové lyžice. Pri detoxikačných kúrach či očistných programoch a športových aktivitách je možné dávku zvýšiť. Nápoj zo Spirulinou je zdravou variantom energy drinkov.

Pre dosiahnutie čo najlepších účinkov Spiruliny ju odporúčame zaradiť do každodenného jedálnička.

V prípade užívania prášku odporúčame zmiešať ho s menším množstvom vody, rozmiešať a potom doliať vodou a vypiť. Pre potlačenie typickej chuti Spiruliny je dobré do vody pridať šťavu z 1/2 citróna.

Ďalším variantom je vmiešanie prášku do jogurtov, polievok či bežných jedál. A alebo pitie s džúsmi z jabĺk, hrušiek, jahôd alebo tropického ovocia. Jedna lyžička Spiruliny sa zmieša s pohárom ovocného džúsu, odporúča sa našľahať v mixéri alebo šejkri.

Podávaná spoločne s rozmixovaným ovocím (napr. s jablkom, banánom, broskýňou a ďalším ovocím, a citrónovou alebo pomarančovou šťavou) je vynikajúca, chutná a zdravá presnidávka.

Najväčšie výhody používania Spiruliny z Ánd

Prečo by mala byť Spirulina Andina súčasťou nášho jedálnička?
Viac ako 1 miliarda ľudí na celom svete trpí nadváhou, z toho 300 miliónov trpí obezitou.

Organizácia Spojených národov (OSN) a Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zistili, že nadváha a obezita sú spôsobené podvýživou.
Podvýživa, ktorej sme vystavený konzumáciou priemyselných potravín chudobných na živiny, v kombinácii s nadmernou konzumáciou tukov a sacharidov, produkuje nadváhu.
Spirulina Andina obsahuje základné proteíny, ktoré telo potrebuje na udržanie ideálnej váhy, a navyše posilňuje obranyschopnosť a chráni proti chorobám. Je určená pre každodennú potrebu celej rodiny. Tí, ktorí mali možnosť jej účinky vyskúšať a pocítiť na sebe jej pôsobenie, sa sami presvedčili, že ich dni sa stali príjemnejšie, radostnejšie a plné vitality.

 

 Informácie sú použité so súhlasom firmy Uncaria a obsiahnutý text aj fotky podliehajú duševnému vlastníctvu firmy.

Nový komentár

* (Povinné)

×
Táto stránka používa cookies. Viac info

Prihlásenie